Beton, Asfalt en Steen Boren: Al Meer dan 30 Jaar een Specialisme

Door in beton, asfalt of steen te boren kan een gat worden gemaakt om bijvoorbeeld leidingwerk door te voeren of heipalen in de grond te slaan. Stubbe kan iedere vorm van beton, asfalt en steen boren met iedere gewenste diameter en diepte.

Daarom Beton, Asfalt of Steen Boren

Er kunnen vele redenen zijn waarom u een boring wilt laten uitvoeren. Hieronder staat een lijst met redenen waarom andere opdrachtgevers boringen hebben laten uitvoeren.

 • Diverse specialistische klussen.
 • Doorvoeren van leidingwerk.
 • Een gat maken voor de afvoer van een toilet, badkamer, airco, schoorsteen, riolering, wasemkap of buitenkraan.
 • Om een kruipruimte te beluchten, hierdoor verdwijnt vieze lucht en vocht.
 • Het kunnen plaatsen van lichtspots (binnen of buiten).
 • Plaatsen van hekwerk en lichtmasten in voetbalstadions.
 • Om tijdens een milieu-inspectie ruimte vrij te maken voor bodemonderzoek.
 • Het plaatsen van kattenogen in de weg.
 • Een proefkern uit het beton halen om hiermee de samenstelling en kwaliteit van het beton te kunnen bekijken.
 • Draadeinden kunnen plaatsen als begin van een bouwconstructie.

Wilt u een boring laten uitvoeren? Neem dan contact op met Stubbe.

Contactgegevens

Daarom Stubbe

 • Gediplomeerd personeel
 • Top kwaliteit gereedschap
 • VCA gecertificeerd
 • Meer dan 30 jaar ervaring

Hoe Werkt een Boring?

Iedere boring en ieder project is anders. Om een voorbeeld te geven van hoe een boring in zijn werk gaat staat hieronder een betonboring uitgelicht.

Het boren in beton gebeurt met behulp van een klein vooronderzoek en een boormachine

Stubbe controleert allereerst in welk soort en type beton, asfalt of steen de boring uitgevoerd zal gaan worden. Op deze manier kan het juiste gereedschap worden uitgekozen of gemaakt. Aan de hand van de maatvoering worden de gaten geboord en gecontroleerd. Hierna gaat (meestal) een andere partij verder om bijvoorbeeld een leiding door te voeren.

Diamant boren

Stubbe werkt alleen met diamant boren. Diamant is vrijwel de hardste stof op aarde en is absoluut noodzakelijk voor het doorboren van beton, asfalt en steen. Daarnaast boort het veiliger, sneller en met minder overlast dan bijvoorbeeld hard metaal.

Boormachines

Lucht
Sommige boormachines worden door compressors aangedreven. De compressors voeren lucht aan waarmee de boor in het materiaal wordt geduwd. Deze machines worden met name gebruikt wanneer nauwkeurigheid minder prioriteit heeft dan snelheid. Bijvoorbeeld wanneer er stekken in de vloer of wand moeten worden gemaakt.

Elektrisch
Als nauwkeurigheid wel de hoogte prioriteit heeft, is daar de elektrische diamantboormachine. Een elektrische diamantboormachine wordt met name gebruikt voor de kleinere en lichtere gaten. De machine is makkelijk te hanteren en te vervoeren, maar de kracht die in de machine zit, heeft zijn beperkingen.

Hydraulisch
Als er naast nauwkeurigheid ook bijzonder veel kracht nodig is, wordt de hydraulische boormachine gebruikt. Een hydraulische boormachine is enorm sterk. Deze machine wordt gebruikt voor de grotere boor diameters. Naast de kracht heeft de hydraulische machine als voordeel dat deze op plekken kan werken waar geen stroom gebruikt mag worden, bijvoorbeeld onder water.

Offerte Ontvangen

Boren kan Stubbe als geen Ander Omdat

Alle Soorten Beton, Asfalt en Steen

Het boren in beton, asfalt en steen is een vak apart. Zo zijn er vele soorten beton, asfalt en steen ieder met andere eigenschappen en ander benodigd gereedschap. Zo bestaat er standaard beton, gewapend beton, voorgespannen beton en gepolijst beton. Daarnaast kan beton nog variëren in de gebruikte materialen, milieuklassen, korrelgrootte, productiewijze, de druk die het beton aankan, LC- / C-waarde en nog veel meer. Voor Stubbe is dit geen probleem. Dankzij de verschillende soorten gereedschap, machines en kennis, kan Stubbe gaten boren in ieder soort en type beton, asfalt en steen.

Speciaal Gereedschap

Voor de meeste particuliere projecten heeft Stubbe al het materiaal in huis om direct aan de slag te gaan. Voor andere projecten, zoals op een boerenbedrijf, in een Colosseum of voor de overheid is soms speciaal gereedschap nodig. Stubbe maakt in dit soort gevallen zelf gereedschap in de werkplaats. Hierdoor kan Stubbe ieder formaat project aan en staat zij garant voor kwaliteit.

Personeel

Het personeel van Stubbe heeft de juiste opleidingen gevolgd om voor u aan de slag te gaan. Stubbe heeft een eigen interne opleiding opgezet om de kwaliteit van het personeel te kunnen garanderen. Naast het leren uitvoeren van boringen worden ook andere aspecten belicht, zoals: veiligheid, overlast minimaliseren en het belang van netjes en schoon werken. Alles om te zorgen dat u als klant zo min mogelijk last heeft van de werkzaamheden.

Kwaliteit

Hoge kwaliteit van opgeleverd werk is altijd belangrijk, in het bijzonder voor boringen. Als gaten niet op de juiste plek worden geboord, niet de juiste grootte of diepte hebben of met het verkeerde gereedschap worden gemaakt, kan dit vervelende gevolgen hebben. Vertraging voor de aannemer en moeilijkheden voor de particulier, kortom problemen waar niemand op zit te wachten. Van Stubbe kunt u verwachten dat deze problemen niet voorkomen. Op Stubbe kunt u bouwen.

Wilt u een boring laten uitvoeren? Neem dan contact op met Stubbe.

Vrijblijvende Offerte Aanvragen

ZagenBorenSlopenFrezen

AsfaltBetonBuizen / LeidingenSteenHardsteenNatuursteen

Na het aanvragen neemt Stubbe zo snel mogelijk vrijblijvend contact met u op